Our system, which is based on the JUMO variTRON and JUMO variTRON Program Editor, enables the autonomous control of mashing, lautering, and wort boiling. This way, the next batch can be mashed while the wort is boiling. At the same time, all the necessary data such as temperature, pressure, pH value, flow, and stirring speed is monitored and recorded using JUMO smartWARE Evaluation.
Veidojot ieraugu ierauga tunelī, ļoti svarīga ir precīza temperatūras mērīšana un kontrole. Šeit iesala un ūdens maisījums tiek pakļauts noteiktai temperatūras un laika programmai, lai iesalā esošā ciete sadalītos cukurā. Ļoti precīza temperatūras kontrole nodrošina augstu cukura iznākumu šajā procesā.
Luterēšanas procesa laikā iesala sēnalas miziņas, izlietotie graudi, tiek atdalītas no misas. Izlietotie graudi darbojas kā filtrs. Iesala misu sūknē un recirkulē kontūrā, līdz no sēnalām izveidojas filtrējošs slānis. Maisītāju regulē, izmantojot spiediena starpību, lai filtrēšana būtu efektīva.
Vārot misu, no apiņiem tiek ekstrahētas aromātiskās sastāvdaļas. Vienlaikus tiek iztvaicētas visas sastāvdaļas, kas alum varētu radīt sliktu garšu. Tādējādi misa atbrīvojas no citām nogulsnēs esošajām vielām, kas augstā temperatūrā denaturējas un atdalās. Pozitīvais misas vārīšanas blakusefekts ir tas, ka misa tiek sterilizēta.
Pēc dzidrināšanas virpulī vai filtrēšanas misa pēc iespējas ātrāk jāatdzesē līdz fermentācijas temperatūrai. Arī šeit laika un temperatūras parametri ir ārkārtīgi svarīgi. Misas plūsmas ātrumu kontrolē misas temperatūra. Jo siltāka misa, jo lēnāk tā plūst caur dzesētāju.
Raudzēšanas laikā misa tiek sajaukta ar noteiktu daudzumu rauga šūnu. Raudzēšanas procesa sākumā raugs tiek labi aerēts un pēc tam raudzēts raugam optimālā temperatūrā. Turpmākās uzglabāšanas laikā raugu novāc un zaļo alu uzglabā noteiktā temperatūrā un noteiktu laiku atkarībā no alus veida.