Gadījuma izpēte - Strietman

Jauna espresso pagatavošanas amata definīcija

STRIETMAN ir uzņēmums, kas izstrādā un projektē ar kafiju saistītus produktus vietējam tirgum. Uzņēmumu dibināja Wouter Strietman. Izstrādājumi izceļas ar kvalitāti un meistarību, un tie ir izturīgi. Kafijas automāti tiek ražoti Nīderlandē nelielos apjomos, un tie ir aprīkoti ar JUMO temperatūras kontroles sistēmu.

Uzdevums - Temperatūras uzraudzība kafijas automātos

Zīmola pamatvērtības ir pilnība, vienkāršība un pārredzamība. Strietman ir padarījis kafijas pagatavošanu par mākslu. Ikvienam, kurš novērtē ilgtspējīgu tehnoloģiju kvalitāti un meklē neparastu garšas baudījumu, vajadzētu lietot Strietman produktus. Viņi ir izstrādājuši vienkāršu tehniku, kā pagatavot perfektu espresso, izmantojot ar rokām darbināmus aparātus. Pilnīgai kvalitātes kontrolei lietotājs var paļauties uz savām sajūtām.

Ekstrakcijas procesa kontrole un temperatūras mērīšana

Lai gan lielākajai daļai espresso automātu ir sarežģītas elektromehāniskās sistēmas, Strietman izmanto vienkāršu un izturīgu sviras mehānismu. Šī pēckara Itālijā izstrādātā tehnoloģija nodrošina lietotājam pilnīgu kontroli pār pagatavošanas procesu. Kafijas pupiņas ir dabisks produkts, un tāpēc tās var mainīties. Ideāla espresso pagatavošana nozīmē pastāvīgu kafijas dzirnaviņu un espresso automāta mijiedarbību.

Ierīces darbība

Aplūkojot Strietman CT2 kafijas automātu, kļūst skaidrs, ka nekas nav slēpts no mūsu redzesloka. Atvērtajā boilerī atrodas karstais ūdens, bet filtra paplātē - malta kafija. Kad filtra paplāte ir pievienota kafijas automātam, tiek pacelta svira. Kad tā ir augšpusē, ir nepieciešams tikai neliels pretspiediens, lai uzsāktu ekstrakcijas procesu. Ja pagatavošanas laikā kafija izdalās nedaudz lēnāk, nekā paredzēts, atsāciet procesu no jauna, nedaudz vairāk piespiežot sviru. Uzstādot dzirnaviņas rupjāku malumu, var atklāt jaunas garšas nianses spēcīgākā koncentrāta sastāvā.

Lai pagatavotu perfektu espresso, ir svarīgi arī precīzi izmērīt temperatūru. Ar šo izaicinājumu Strietman vērsās pie JUMO.


Strietman izmanto JUMO temperatūras monitoringu un īpašu bimetāla tehnoloģiju

Pieeja risinājumam

Temperatūras uzraudzības sistēma un ideāla alus pagatavošanas temperatūra

Papildus vadības ierīcēm Strietman kafijas automātos var viegli regulēt ūdens temperatūru. Šī temperatūras kontrole ir ļoti noderīga, jo, piemēram, Etiopijas kafijas pupiņas ir visgaršīgākās, ja tās tiek pagatavotas 88°C temperatūrā, bet spēcīga Brazīlijas kafija vislabāk ekstrahējas 94°C temperatūrā.

Temperatūras kontrolieris - JUMO termostats

Strietman kafijas automātu temperatūra tiek uzturēta 3°C robežās, tāpēc tā nekad neatšķiras vairāk par -1,5°C/+1,5°C. Lai uzraudzītu un uzturētu pareizu ūdens temperatūru, ražotājs izmanto dažādas metodes. Viena no tām ir temperatūras uzraudzība, izmantojot JUMO termostatu un īpašu bimetāla tehniku, ko izstrādājis Falk Culinair.

Bimetāla tehnoloģija

Ja ūdens ir ļoti skābs, tas reaģē ar varu, kas var oksidēties un izšķīst. Lai to novērstu, Strietman aprīko savus kafijas automātus ar nerūsējošā tērauda iekšējo kupolu un cilindra sieniņām. Bimetālu izstrādāja Falk Culinair (B). Tas sastāv no smagas vara plāksnes, uz kuras ir piestiprināts 200 mikronu (0,2 mm) biezs nerūsējošā tērauda plāns slānis. Uz to tiek izdarīts 850 tonnu/cm² liels spiediens.

EM-1 termostati

EM-1 termostati

Strietman logo

Strietman logo

Projekta rezultāts - uzticama temperatūras monitoringa sistēma

Termostat JUMO

Strietman kafijas automātu temperatūras kontrolei tiek izmantots JUMO EM-1 termostats. Šīs ierīces darbība nodrošina, ka kafijas automāta lietotājam ir pastāvīga sistēmas un temperatūras līmeņa uzraudzība.

Kā darbojas termostats?

Ja tiek sasniegta iestatītā maksimālā vai minimālā ūdens temperatūra, JUMO EM-1 termostats, kas ir apstiprināts saskaņā ar DIN EN 14597, ieslēdz vai izslēdz kafijas automātu. Lai nodrošinātu uzticamību, drošību un izturību, Strietman uzstāj uz CE sertifikāciju, kas nozīmē, ka katrs aparāts atbilst Eiropas standartiem šāda veida iekārtām.