Warning

Warning

Invalid configuration found. Contact the administrator.

 
Warning

Warning

Invalid configuration found. Contact the administrator.

 
JUMO jubilejas alus
Alus darīšanas māksla - veiksmes stāsts

Kad sistēmu nodrošinātāji paši brūvē alu

Alus ir viens no desmit populārākajiem alkoholiskajiem dzērieniem, kas priecē ar savu īpašo garšu. Tas ir pieejams daudzās šķirnēs un garšās - vai tas būtu Pilsner, Export, Lager vai Helles. Viens no tiem ir garšīgais JUMO jubilejas alus, kas tika radīts pēc mūsu tirgus segmenta vadītāja receptes, izmantojot magnum, ariana un saphir apiņus, lai atzīmētu uzņēmuma 75 gadu jubileju. Un tas nebūt nav viss. Galu galā, iekšēja alus brūvēšanas rūpnīca tika īpaši izstrādāta alus darīšanas procesam. Šī brūvēšanas iekārta nodrošina augstu produkta kvalitāti un patiesu garšas baudījumu, pateicoties ideālai visu komponentu mijiedarbībai.

Uzdevums

Alus brūvēšanas procesā visi alus darīšanas nozarei būtiskie JUMO risinājumi bija jāapvieno kompaktā iekārtā, ko var izmantot ne tikai jubilejas alus ražošanai, bet arī demonstrācijas nolūkos. Tāpat visiem procesiem bija jābūt automatizētiem, uzraudzītiem un vizualizētiem, kā arī ar augstu procesu un pārtikas drošības līmeni. Pēc alus pagatavošanas bija jānodrošina iespēja veikt CIP tīrīšanu.

Alus darītavas ieviešana

Alus darītavas ieviešana

Alus darītavas ieviešana

Alus darītavas ieviešana

Risinājuma pieeja

Meklējot nepieciešamās inženiertehniskās zināšanas un reģionālo alus darītavu, kas varētu uzbūvēt šādu rūpnīcu, kā arī brūvēt jubilejas alu, mēs ātri vien nonācām pie diviem uzņēmumiem: 1) Burkard und Gärtner (B+G), kas specializējas sistēmu projektēšanā un iekārtu projektēšanā, un 2) HUNFELT BRAEU, kas ir jauna alus darītava netālu no Fuldas. Alus darītavā tika izmantoti 13 inovatīvi JUMO komponenti, kā rezultātā tika nodrošināti ļoti efektīvi procesi un zeltaini dzeltens Pilsner alus ar patīkamu rūgtenu garšu.

Papildus ierauga tunelī, lautera tunelī un misas katlā ražotne bija aprīkota arī ar karstā ūdens tvertni. Visas tvertnes, izņemot skāstītāju, tiek elektriski apsildītas caur to iekšējām sieniņām - sildīšanas elementu kontrolei tiek izmantoti JUMO TYA 202 jaudas kontrolieri.

Izmantotie sensori tika uzstādīti rūpnīcā ar procesu savienojumiem G ½ (higiēniski), JUMO PEKA (EHEDG sertificēts) un skavu. Pēc tam tie tika integrēti, izmantojot viena pāra Ethernet (SPE), IO-Link vai 4-20 mA signālu.

Mērot karstā ūdens tvertnes, misas tvertnes un misas katla līmeni, tiek izmantots nesen izstrādātais JUMO DELOS S02 spiediena raidītājs. Diferenciālā spiediena mērījumus zem skābsiena tvertnes dibena veic ar diferenciālā spiediena sensoru JUMO TAROS S46 H.

JUMO flowTRANS US W02 tiek izmantots galvenās un pēcizlejamās masas daudzuma mērījumiem. Misas dzesētāja izejā jaunais JUMO flowTRANS MAG H20 mēra gan kopējo plūsmas ātrumu, gan temperatūru. Temperatūru attiecīgajās tvertnēs nosaka ar JUMO dTRANS T100.

JUMO ZELOS C01 LS līmeņa slēdzis tiek izmantots ūdens/CIP funkcijas sūkņiem un misas/ misas sūkņiem, lai nodrošinātu aizsardzību pret sauso plūsmu.

Iekārta tiek vadīta, izmantojot JUMO variTRON 500 touch (automatizācijas sistēma ar skārienpaneli) un JUMO smartWARE SCADA (programmatūra procesu uzraudzībai un kontrolei).

Atsevišķu alus veidu receptes var intuitīvi konfigurēt bez programmēšanas prasmēm, izmantojot pārlūkprogrammas programmatūras risinājumu JUMO variTRON Program App. JUMO smartWARE Evaluation, vēl viens programmatūras risinājums, ļauj arī reģistrēt visus procesa parametrus, lai alus darīšanas procesu varētu novērtēt un pārbaudīt ar automātisku partijas ziņojumu.

CIP tīrīšanas laikā JUMO digiLine CI HT10, kas ir galvas raidītājs ar induktīvās vadītspējas sensoru, nosaka dažādu tīrīšanas līdzekļu koncentrāciju, izmantojot temperatūras kompensētu vadītspēju karstā ūdens tvertnē. Attiecīgās CIP funkcijas var konfigurēt un pārbaudīt, izmantojot iepriekš minēto JUMO variTRON Program App un JUMO smartWARE Evaluation.

Alus darītava: JUMO un B+G sadarbība

Automatizācija, novērtēšana un tīrīšana uz vietas CIP

Iekārta tiek vadīta, izmantojot JUMO variTRON 500 touch (automatizācijas sistēma ar skārienjūtīgo paneli) un JUMO smartWARE SCADA (procesu uzraudzības un vadības programmatūra).

Atsevišķu alus veidu receptes var intuitīvi konfigurēt bez programmēšanas prasmēm, izmantojot pārlūkprogrammas programmatūras risinājumu JUMO variTRON Program App . JUMO smartWARE Evaluation, vēl viens programmatūras risinājums, ļauj arī reģistrēt visus procesa parametrus, lai alus darīšanas procesu varētu novērtēt un pārbaudīt ar automātisku partijas ziņojumu.

CIP tīrīšanas laikā JUMO digiLine CI HT10, kas ir galvas raidītājs ar induktīvās vadītspējas sensoru, nosaka dažādu tīrīšanas līdzekļu koncentrāciju, izmantojot ar temperatūru kompensētu vadītspēju karstā ūdens tvertnē. Atsevišķas CIP funkcijas var konfigurēt un pārbaudīt, izmantojot iepriekš minēto JUMO variTRON Program App un JUMO smartWARE Evaluation.

Projekta rezultāti

Iekārtas plānošana, pamatojoties uz inteliģentu 3D CAD modeli, un ražošanas metodes, piemēram, orbitālās metināšanas tehnoloģija, nodrošināja, ka projekts, ko galvenokārt veica B+G praktikanti, tika pabeigts tikai dažu mēnešu laikā.

Tā rezultātā ir izveidota pilnībā automatizēta alus brūvēšanas iekārta ar kompaktu skidu konstrukciju, kas pilnībā izgatavota no nerūsējošā tērauda, kuras jauda ir 100 litri aukstās misas un kurai ir automātiska CIP (tīrīšana uz vietas) funkcija. Alus brūvēšanas iekārta ir klasiska 3 vienību brūvējamā ēka ar atdzelžotāju. Potenciālais brūvējamās alus daudzums ir aptuveni 100 litri. Atkarībā no alus veida tas atbilst apmēram 20 kg iesala.